среда, 3 апреля 2013 г.

Ловля плотви на протязі

Кожний рибалка вам скаже, що навесні не може бути нічого простіше, ніж ловля плотви на протязі. Однак, незважаючи на, здавалося б, видиму простоту ужения, розміри улову у любителів посидіти з вудкою можуть істотно різнитися. При цьому справа зовсім не в кількості і якості снастей. Вони тут не відіграють істотну роль. Весняна ловля плотви на протязі характеризується дією певного нерестової заборони, згідно з яким ужение можливо тільки з використанням одного гачка і на строго відведеній території. Тому кожному рибалці, який завжди дотримується ці прості правила, для отримання солідного улову плотви необхідно досконально знати про визначальних моментів такий риболовлі. Саме їм і буде присвячена сьогоднішня публікація.

Вибір місця для лову плотви на протязі

Належить ловля плотви на протязі, а ви ніяк не можете визначитися з правильним місцем для ужения? Тоді вам точно варто прислухатися до порад досвідчених рибалок. Вони точно знають, що навесні плотву треба ловити перевага на ямах або в спокійних місцях, де є штучні перешкоди і йде назад. Досвідчені рибалки сходу намічаються на річці пару-трійку перспективних місць для ужения. Крім цього, важливо розуміти, що плотва - це стайна риба, отже, визначити шанси на улов в тих або інших точках можна за ступеня інтенсивності клювання на них.

Час для лову плотви

Для лову плітки не знайти кращого часу, ніж період, коли річки тільки-тільки розкрилися від льоду. Завдяки припливу талої води, насиченою киснем, риба починає активізуватися після холодної зими. Досить цікаво те, що рух плотви відбувається саме вгору, проти течії. Це призводить до того, що риба збивається в численні косяки і починає активно намагатися насититися.

Снасті і способи лову плотви на протязі

Вибираючи оснастку для ужения плітки, рибалки кожен раз стикаються з безліччю різних варіантів. При весняній ловлі плітки, допускається використовувати класичну болонську вудку, нахлист або фридер. Для багатьох ловля плотви на протязі просто неможлива без поплавочных вудок з глухий оснащенням. Як зробити вудку своїми руками читайте тут. Також варто нагадати про те, що у рибака повинно бути кілька різновидів оснасток, оскільки навесні погоди властиво дуже часто мінятися.

Комментариев нет :

Отправить комментарий