пятница, 26 октября 2012 г.

Безпека на зимовій риболовлі.



Велику любов і популярність серед рибалок - любителів завоювала зимова рибалка з - під льоду, підлідна. Якщо ви опинилися учасником такий риболовлі, то, будь ласка, не забувайте про заходи особистої безпеки та безпеки своїх товаришів. Особливо необхідно проявляти обережність, коли ви прибули на рибалку "по першому льоду". Міцність льоду в цей час року залежить від його товщини, температури навколишнього середовища і умов конкретного водойми. Не слід забувати, що товщина льоду в різних місцях водойми - різна, а якщо ще і температура наблизиться до нуля, то міцність льоду на водоймі значно слабшає. А це вже для вашого здоров'я і життя фактор небезпечний!

Для одиночного рибалки міцність льоду буде вважатися безпечною, якщо товщина його становить не менше семи сантиметрів. У денний час доби по льоду необхідно ступати обережно, не поспішаючи, а підозрілі місця обходити сторонкою. Якщо ви рухаєтеся з крижаного покриву водойми натовпом, групою, то дотримуйтесь певну дистанцію між собою. Дистанція повинна становити близько шести метрів від рибака до рибака. Накопичуватися на одному місці великими групами або поспішати вкрай не рекомендується.

Якщо ви раптом почули тріски льоду, то тут же повертайте тому і тим же шляхом повертайтеся до безпечного місця ковзаючим лижних кроком, намагаючись не відривати підошви від поверхні льоду. Зробіть глибоку "карб" у своїй пам'яті, що одному виходити на зимову риболовлю - досить ризикований захід, а в нічний час - ще й дуже небезпечне. Щоб якось підстрахуватися, рибалка повинен мати при собі капроновий шнур довжиною близько десяти метрів. З одного боку шнура - петля, а з іншого боку - вантаж грамів на чотириста.

Не слід свердлити часто один від одного лунки, стрибати на льоду або збігатися навколо лунок великими групами. Якщо строго дотримуватися ці складні заходи безпеки, то уникнути нещасних випадків під час зимової риболовлі жодної праці не складе.
Подбайте обов'язково про профілактику переохолодження організму. Необхідно надійно захистити від морозу голову, ноги і руки. Допоможуть вам в цьому надійне і тепле сидіння, захист від вітру, ну і звичайно - термос з смачним гарячим чаєм.

Комментариев нет :

Отправить комментарий