вторник, 6 ноября 2012 г.

Зимова вудка.


Зимова вудка.

 На зимовій риболовлі успішний лов риби істотно залежить від правильного вибору і налаштування рибаком свого знаряддя лову. Будь-яка зимова вудка по своїй конструкції не повинна бути складним пристроєм. Головні її критерії - зручна при лові на льоду, гармонійно, індивідуально налаштована під рибака і простота конструкції. Тільки з таким знаряддям лову можна буде розраховувати на пристойні улови. Основні складові зимової вудки: удільнік, кивок, лісочка і блешня.

 Удільнік.
Удільнік вудки служить для того, що б передати мормышке потрібні коливання і руху, "гасить" перший ривок риби при підсіканні і амортизує при виведенні. Він повинен бути дуже легким, забезпечувати вільний і швидке намотування і змотування волосіні. Зараз в магазинах величезний вибір зимових вудок і підібрати їх під свої індивідуальні вимоги не складе особливої праці. Любителям майструвати рекомендується ручку удильника виготовити з якісного хорошого пінопласту і пофарбувати її в яскравий колір, роблячий вудку далеко помітною на снігу.

 Кивок.


 Хоч і не головна складова зимової вудки, але з основних, це кивок. Основні завдання кивка - сигналізувати про що риба клюнула риби і передавати мормышке певну гру своїми коливаннями. Кріплення кивка до хлыстику і конструкція самого кивка повинні задовольняти певні вимоги: при коливаннях температури повітря не змінювати своєї пружності, при постійних ударах про лід не гнуться і не ламатися, не брати участі в підсіканні риби, вільний прохід волосіні через кивок, кивок можна регулювати в залежності від ваги блешні. Тут може бути дуже багато конструктивних рішень. Кивок необхідно підібрати так, щоб регулювання його були незначними.

 Лісочка.


 Більшість фірм випускають зараз дуже якісну мононитка і придбавши мононитка діаметром від 0,06 міліметра до 0,14 міліметра, рибалка задовольнить всі свої вимоги. Якщо на лісочку з'явився сильно затягнутий вузол, не варто його розв ’ язувати. Лісочка все одно в цьому місці буде безнадійно деформована і у будь-який момент може вас крупно підвести.

 Блешня.


 Якоїсь єдиної універсальної уловистой блешні, яка підходила б для всіх умов риболовлі, немає і давати розумні поради, яка з блешень гірше чи краще, може людина, яка начитався статейок про рибалку, а свої рекламовані блешні випробовував в акваріумі. Взяти хоча б такі параметри у блешень, як розмір, форма, вага і колір і додати до цих параметрах умови лову (погода, стан води у водоймі, освітлення, місця розташування риби, стан самої риби ). Все це викликає реакцію риби непередбачувану зовсім і встановити вплив на ловлю риби якогось конкретного параметра блешні, практично неможливо. Тому розглянемо лише загальні властивості блешень. При лові з насадкою форма блешні істотного впливу на якість лову не надає, але якщо ловити без насадки, то вплив форми є першорядним: краплеподібна форма блешні переважає перед кулястої: при однакових рухах кивка блешні каплевидної форми грають виразніше і приваблюють цим рибу. При виборі блешні намагайтеся дотримуватися основна вимога - мінімальний розмір блешні при її максимальному вазі.

Комментариев нет :

Отправить комментарий