воскресенье, 4 ноября 2012 г.

Амурський ротан взимку.



Ротан амурський.

Як тільки перші морози покриють усі водойми крижаним панциром і товщина льоду досягне семи сантиметрів, можна сміливо виходити на полювання за ротаном. Цей хижак - емігрант, що окупував майже всі водойми, абсолютно не боїться шуму над своєю головою і можна сміливо пробурити льодобуром в льоду поспіль кілька лунок. Для насадки на гачок рибалкам рекомендується використовувати сиру курячу шкірку, шматочки легкого, свіжого сала. Від шматочків печінки і навіть від шматочків кальмара ротан ніколи не відмовиться і безпомилково розпізнає насадку, відчуваючи, як говориться, "за версту".

Ловлять рота на звичайну зимову вудку з надійним жорстким хлистиком, волосінь можна брати товщиною від 0.15 до міліметра 0.18 міліметра. Оснащена вудка зимової вертикальної блешнею, довжиною не більше трьох сантиметрів. Такі блешні дають потужні стабільні коливання, чим і звертає на себе увагу большеголового хижака.
На мормишку ротан зверне увагу лише тоді, коли на її гачок ви вставте порядна шматочок наживки, а потім, після поклевки і виведення ротан з лунки, мормишку доведеться скорочувати або відірвати від волосіні - проблематично на морозі шукати маленьку мормишку "десь там, всередині".

Колір і форма блешні істотного значення не мають, тому, що гра блешні тут великого значення не має. Блешні на ротан оснащені великими одинарними гачками методом пайки. Впаяний гачок на блесне забезпечує надійну підсікання риби. Саморобна блешня для рота виготовляється просто: з консервної банки з - під згущеного молока простими ножицями вирізається тіло блешні, що вам сподобалася, форми, вгорі пробивається отвір під волосінь, з іншого кінця припаивается, попередньо облуженный, гачок.

Як ловити ротан блешнею?
Приманка опускається на дно водойми і повільно піднімається сантиметрів на шість. Пауза близько десяти секунд. Якщо поклевки немає, робляться два три коротких посмикування вудкою з паузами в шість секунд. Якщо знову поклевки немає , то блешня з приманкою знову опускається на дно і піднімається дуже повільно на двадцять п'ять сантиметрів, пауза, два - три посмикування, зміна лунки.
Для рота характерні два види поклевок:
Характерний різкий удар, добре відчувається рукою і дрібне тремтіння кивка. В обох випадках підсікання повинна бути блискавичною.

Амурський ротан на вигляд хоч і страшний, але його ловля принесе вам велике задоволення від риболовлі.

Комментариев нет :

Отправить комментарий