суббота, 3 ноября 2012 г.

Нерест окуня



Нерест окуня.

Окунь на третьому році життя досягає статевої зрілості і готовий нереститися.

Нереститися окунь починає не рівномірно, а залежно від того, в якій кліматичній зоні він обитает.К приклад: на самому півдні Росії окунь нереститься в березні місяці, в середній смузі Росії - на самому початку квітня місяця, а в кінці квітня нерест починається в районах Московської області. Річковий окунь починає нереститися, коли вода у водоймах після паводків піде на спад» і температура води досягне близько восьми градусів тепла. Нерест окуня відбувається біля берега, в місцях, позбавлених усілякого течії. У маленьких старіцах, заплавах і заливчиках, але і обов'язково завжди в тих місцях, де окунь міг знайти для себе предмети, про які можна потерти для прискорення процесу нересту. Це може бути та очерет, і торішній очерет і корчі.
Великі окуні мечуть ікру завжди в місцях більш глибоких.


Тривалість нересту у окуня триває не більше тижня. Що б то відрізнятися від несозревшей молоді, незадовго до свого нересту, дорослі окуні "переодягаються" у більш контрастну яскраве забарвлення, Окунь вымечивает в середньому до трьохсот тисяч ікринок. Виходять мальки з ікринок тижня через три і перше час живуть серед рослин, біля дна. Харчуються мальки окуня у цей період свого життя дафніями, циклопами та іншими дрібними організмами, а підростуть - личинками комах. Досягнувши зростання близько трьох сантиметрів у довжину, окушки-окунечки випливають на місця більш відкриті і здатні вже полювати на мальків інших порід риби.


Зграйки окунів, які набирають сили після икромета харчуються поблизу берегів водойм, в основному, ікрою інших порід риб і хробаками. Трохи відпочивши, кожна зграя вибирає для себе ділянка водойми, в районі якого протягом всього літа і живе.

Комментариев нет :

Отправить комментарий